.::: SANELCITY | :::.
  HOME
  SLIKE
 Malo smijeha
  Kontakt

www.SanelCity.com
 
 
Fucking SELO
 

Danas donosimo bizarnu pricicu iz bliskog susjedstva. Da se stanovnici Spickovine, Smrdelja i slicnih mjesta zivopisnih imena ne osjecaju usamljenima. Sve je autenticno, dakako. U 365 se ne laze bez osobite potrebe.

"Gradonacelnik austrijskog sela Fucking apelirao je na britanske turiste da prestanu s kradama prometnih znakova s imenom sela nakon sto je posljednji od njih, navodno neukradiv, nestao s prilaza Fuckingu.

Fucking gradonacelnik Siegfried Hoeppl izjavio je kako brojni posjetitelji iz Ujedinjenog kraljevstva redovito dolaze u regiju ne bi li se fotografirali pokraj znaka "Dobrodosli u Fucking", a seljani su navikli vidati i gotovo potpuno gole parove kako se sepure oko natpisa s imenom sela.

Krade spomenutih znakova bile su toliko ucestale da je mjesna vlast odlucila investirati u poseban, ojacani znak, sa nosacima uglavljenim u stamenu betonsku podlogu. Lokalna policija gotovo je sigurna da su i taj znak ukrali Britanci, buduci da se americka vojna baza u susjednoj Njemackoj zatvorila te time smanjila broj Amerikanaca u selu. No, britanski turisti jos uvijek dolaze u hrpama, salju razglednice iz Fucking poste i piju u Fucking restoranima. "Znam sto to znaci na engleskom", rekao je Hoeppl, "ali za nas je Fucking Fucking i mi uopce na razmisljamo o tome."

Prije posljednje krade znaka, grupa stanovnika pokusala je promijeniti ime mjesta, ali su ih na referendumu nadglasali oni koji zele zivjeti u Fuckingu. Supruga gradonacelnika Hoeppla, inace lokalna povjesnicarka, kaze da je vecina mjestana ponosna na svoje podrijetlo: "Fucking je star vise od 800 godina. Pretpostavlja se da ga je zasnovao gospodin Fuck ili obitelj Fuck."

Urednik lokalnih Fucking novina, Menhardt Buzasa, prati Fucking sagu vec godinama. "Ne mislim da nase mjesto privlaci samo Britance", kaze on. "Fucking je univerzalan pojam." Franz Duernsteiner, autor studije o bizarnim imenima austrijskih sela, za stanovnike Fuckinga kaze da su vrlo introvertirani. "Vecina ih zna govoriti engleski, i kad ih netko pita odakle su, uglavnom se srame odgovoriti. Vecina ih izbjegava upisati Fucking kao mjesto rodenja u putovnice..."

No, Dursteiner nas uvjerava da Fucking nije izdvojen slucaj. Postoje i Vomitville, Windpassing, Petting i Wank on See, ciji stanovnici takoder pate od slicnih problema. A Rottenegg je, primjerice, ime za cak dva austrijska sela."

E, jest ovaj svijet bas nekako lijepo mjesto.

Preuzeto iz "Monitora hr." - Zagreb, 22. januar

 

Copyright © 2002 - 2021 SanelCity | All rights reserved | Broj posjeta: