.::: SANELCITY | :::.
  HOME
  SLIKE
 Malo smijeha
  Kontakt

www.SanelCity.com
 
 
ISTINITO ==> Nezgode sa kompjuterima <== ISTINITO
 


Jedan serviser primio email koji glasi ovako: "KakoDaPopravimOnajNajveciTasterNaTastaturi"

Nezgode sa kompjuterima
U emisiji "POLARATOR" na trecem kanalu u cetvrtak 21. 03. '91. u djelu emisije kada su voditelji odgovarali na pitanja gledalaca vezana za kompjutere jedno od postavljenih pitanja je bilo: "Zelio bih da kupim kompjuter; cuo sam da je 386 dobar pa sam htio da cujem sta vi mislite, ali zbog finansijske situacije bih kupio samo tastaturu i prikljucio je na TV a kao spoljnu memoriju bih koristio kasetofon?" Voditelj je jednostavno ostao bez teksta.

Da li znate kako je N. Parezanovic (prof. na PMF, autor brojnih knjiga o kompjuterima) preveo rijeci software & hardware? "MEKOTVORINE & TVRDOTVORINE".

Sjecam se prvog razreda srednje. Cale mi kupio C64 i ja kupim knjigu "BASIC" od gore pomenutog N. Parezanovica. Nemam pojma o kompjuterima. Sve sto otkucam kako pise u knjizi, C64 mi javi neku gresku... Na casu "informatike i racunarstva" pitam prof.: "Pa imam taj C64..., nijedan program nece da izvršava. Šta da radim?" On mi (sa najozbiljnijim izrazom na licu) kaze: "Pa znas sta, da bi pisao programe, moras da imas program koji se zove tekst -procesor."

Compaq razmatra da promjeni komandu "Press Any Key" u "Press Return Key" zbog poplave poziva sa pitanjem gde se nalazi "Any" dugme na tastaturi.

Tehnicka podrška firme AST imala je poziv od korisnika koji se zalio da je veoma komplikovano upravljati misem sa "stitnikom od prasine". Na kraju je ispalo da je "stitnik od prasine" plasticna vrecica u kojoj je miš bio zapakovan.


Nezgode sa kompjuterima
Jedan Compaq tehnicar primio je poziv od korisnika koji se zalio da njegov sistem nece da cita tekstualne datoteke sa njegovih starih 5¼ disketa. Poslije postepenog eliminisanja mogucih uzroka kao što su magneti ili izvori toplote [kojima su diskete mozda bile izlozene], ustanovljeno je na kraju da je korisnik stavio naljepnice na diskete, a zatim uvukao diskete u pisacu mašinu i otkucao nazive na njima.

Jedan kupac kod firme AST zamoljen je da posalje kopije defektnih disketa. Poslije nekoliko dana stiglo je pismo sa fotokopijama disketa. Dell tehnicar savjetovao je musteriju da stavi floppy disketu nazad u floppy drajv i da zatvori vrata. Ovaj je zamolio tehnicara da saceka, a onda se preko telefona culo kako je ovaj spustio slusalicu, ustao i otisao na drugi kraj sobe da zatvori vrata od sobe.

Drugi Dell korisnik zvao je [tehnicku podrsku] da se zali kako njegov kompjuter nece da posalje fax. Poslije 40 minuta telefonskog rjesavanja problema, tehnicar je shvatio da covek drzi dokument ispred monitora i pritiska [misem] dugme "send".

Još jedan Dell korisnik zvao je da njegova tastatura vise nece da radi. Cistio ju je tako sto je cjelu tastaturu zagnjurio u sapunicu i ostavio je u vodi cio dan, a zatim je rastavio tastere i svaki posebno oprao

Zbunjeni korisnik IBM racunara imao je problem sa stampanjem dokumenata. Rekao je tehnicaru IBM-a da mu kompjuter kaze da "ne vidi printer". Onda je takode pokusao da okrene monitor ka stampacu, ali kompjuter ni tada nije mogao da "vidi" stampac.

Dell tehnicar primio je poziv od korisnika koji je bio bijesan jer mu je njegov kompjuter rekao da je on "bad and invalid" (los i nevaljao). Tehnicar mu je odgovorio da tu poruku ne treba da uzme licno.

Jedna nova korisnica pozvala je Dell tehnicku podrsku i rekla da ne moze da ukljuci svoj novi Dell kompjuter. Poslije uvjeravanja da je kompjuter pravilno ukljucen na mrezno napajanje, tehnicar je pitao sta se desilo kada je pritisnula dugme na kome pise "Power". Njen odgovor je bio da pritiska i pritiska ovu noznu pedalu ali da se nista ne desava. "Nozna pedala" bio je u stvari miš.

Jedna druga musterija firme Compaq pozvala je tehnicku podrsku da kaze da njen ganc novi kompjuter nece da radi. Rekla je da je otpakovala kompjuter, ukjucila ga u struju i sjedila je pored njega 20 minuta cekajuci da se nesto desi. Kada ju je tehnicar upitao sta se desilo kada je pritisnula prekidac na kucistu, pitala je "A kakav prekidac?"

Josjedna istinita prica iz Nowell-a.
Halo, je li to tehnicka podrska? Da, kako vam mogu pomoci? Drzac za case na mom PC-iju je polomljen a kompjuter je jos pod garancijom. Je l' se moze popraviti? Izvinite, jeste li rekli: "drzac za case?"Da, to je pricvrsceno na prednjoj strani mog kompjutera. Molim vas izvinite ako zvucim zbunjeno; to je zato sto jesam zbunjen. Jeste li vi dobili taj dio na promociji, na sajmu? Kako ste dobili taj "drzac za case"? Ima li on neku oznaku na sebi? Dobila sam ga sa kompjuterom. Ne znam ništa o nekoj promociji. Od oznaka ima samo "4X" na sebi. U ovom trenutku tehnicar je morao da prekrije slušalicu u napadu smjeha. Ta osoba je koristila ladicu od CD-ROM drajva kao drzac za case i onda se ladica odlomila.

Nezgode sa kompjuterima
Jedan IBM korisnik imao je problem sa instaliranjem softvera i zvao je podrsku. Stavio sam u drajv prvi disk, i to je bilo OK. Onda je reklo da stavim drugi disk i bilo je nekih problema sa diskom. Kada je reklo da stavim treci disk - nisam ga cak mogao ni ugurati... Ovaj tip nije shvatio da "Insert Disk 2" znaci da se prvo izvadi disk 1.

U slicnom slucaju, korisnik je pratio instrukcije za istalaciju softvera. U instrukcijama je pisalo da treba izvaditi disk iz omota i ubaciti ga u drajv. Korisnik je fizicki otvorio disketu i onda se cudio u cemu su nastali problemi.

Na Zapadu se siri strah od najezde kompjuterskih virusa iz SSSR. Medjutim, to je tehnicki nemoguce jer su ruski virusi programirani na cirilici i ne mogu nista zapadnim racunarima.

 

Copyright © 2002 - 2021 SanelCity | All rights reserved | Broj posjeta: