.::: SANELCITY | :::.
  HOME
  SLIKE
 Malo smijeha
  Kontakt

www.SanelCity.com
 
 
ISTINITO ==>Opisivanje nacina nestanka cekovne knjizice<== ISTINITO
 


Unaprijed se izvinjavam na nesto duzem uvodu, ali on je neophodan zbog razumjevanja texta koji slijedi.

Dakle, sestra mog prijatelja je zaposlena u Postanskoj stedionici na odjeljenju koje radi sa tekucim racunima gradjana pa mi je ispricala slijedecu stvar. Vrlo je cesta situacija da covjek izgubi cekovnu knjizicu i/ili cekove i tada ulazi u standardnu proceduru. Dobija formular na kome pored nekih opstih generalija treba da opise i kako je doslo do nestanka cekovne knjizice. Ovdje obicno treba da upisete priblizno mesto gdje mislite da ste je izgubili ili mjesto gdje mislite da su vas odzeparili. Sve ovo, naravno nema pretjeranog smisla, jer je procenat nadjenih knjizica skoro ravan nuli, ali forma mora da se zadovolji. Evo sta se desava kada neko bukvalno shvati zahtjev za "opisivanje nacina nestanka cekovne knjizice"

Napominjem da je dogadjaj istinit, a text prenosim integralno sa svim greskama. Dakle.....

Zastavnik I klase u penziji (PVL)
(PVL - Penzionisano vojno lice , prim. ja.)

Ulica **********
Broj **********
18000 NIS

Dana 08.03.1996.god.

PREDMET: Zahtjev za izdavanje PVL (Zastavniku I klase u penziji) novu - drugu cekovnu kartu zbog gubitka licno moje cekovne karte pod brojem tekuceg racuna ***********

OBRAZLOZENJE LICNO MOJE GLASI I TO : Sobzirom da sam protjeran iz Rijeke - Hrvatska dana 26.11.1991. u Nisu - Srbiju dana 07.03.1996. posao sam u komandu korpusa kod stambenog organa da vidim kada cu dobiti stan - da se informisem, pa me je odjednom zabolio stomak i otisao sam u obliznji poljski WC-e u neposrednoj blizini napred navedene komande da bih obavio veliku nuzdu. Po obavljenoj velikoj nuzdi mojoj ja sam ustao naglo, pa mi je u tom polozaju kako sam ustao (u stojecem polozaju) ispao novcanik sa kompletnom dokumentacijom u sahti. Misleci da je sahta plitka, ja sam napred navedeni WC-e pomjerio i imao sam sta da vidim, to je sahta bila dubine 3-4m a plustoga bila je kanalizacija u vertikali tog WC-a. Ja sam se spustio u toj sahti misleci da cu novcanik sa kompletnom dokumentacijom da pronadjem. Medjutim od pronalaska novcanika nije bilo nista, a da bude stvar gora stepenice metalne - drzaci od sahte bili su toliko truli - zahrdjali - slabi, pa sam onako ceo sletio u toj velikoj sahti sa puno izmeta i nakon toga zapomagao sam okolno stanovnistvo. Sobzirom da je to bilo negde oko 13.00 casova - podne, pa mije jedan od sugradjana dobacio dasku - motku pa sam jedva izasao iz te proklete sahte. Onako zamazan jedva sam otisao kuci i presvukao sam se.

Napominjem da moja supruga ima cekovnu kartu da moze da podigne(m) novac, ali ja je u ovom slucaju nemam jer mi je sahta - voda - kanalizacija progutala licnu kartu, cekovnu postansku karticu i jos nesto od novca, pa sam se eto postovana Firmo - Postanska Stedionico vama licno obratio za pomoc - savjet, ovim mojim pismom, u nadi licno, da ako imate snage da mi pomognete u ovoj mojoj delikatnoj situaciji, jer stvarno danima i nocima zbog ovoga ne spavam nemam mira nigde.

 

Copyright © 2002 - 2021 SanelCity | All rights reserved | Broj posjeta: